Van mensen die de overstap willen maken naar BricsCAD krijgen we geregeld de vraag of MC Next ook beschikbaar is voor BricsCAD. En daar kunnen we kort over zijn: ja.

MC Next vormt het meest uitgebreide pakket dat MOUS Software uitgeeft en heeft uitgebreide functies voor het aanmaken van maatvoeringgegevens.

Punten Plaatsen

Met MC Next kun je u eenvoudig meetpunten voorbereiden in BricsCAD voor uitzetwerkzaamheden. Meetpunten zoals: funderingspalen, hoekpunten van poeren, knikpunten van funderingsbalken, snijpunten van stramienen enzovoort. Met één enkele muisklik plaats je in de CAD-tekening een meetpuntsymbooltje en wordt het puntnummer er automatisch bijgeplaatst.

Automatisch Punten Plaatsen

MC Next heeft uitgebreide wizards om volledig automatisch meetpunten in BricsCAD te plaatsen. Je kunt in BricsCAD automatisch meetpunten plaatsen over bijvoorbeeld: Blocks, Lijnen, Cirkels en Punten. Op deze manier genereer je honderden punten met slechts enkele muisklikken.

Code Bibliotheek

De code bibliotheek is ontworpen om van gecodeerde metingen automatisch een CAD tekening te maken. Elke code heeft een omschrijving, bijvoorbeeld Raster, Boom, Rioolput, Kant Weg. Deze omschrijvingen kunnen worden gebruikt als codes in het veld. De code bibliotheek is ideaal voor renovatie projecten of soortgelijke, waarbij nauwkeurige CAD tekeningen nodig zijn van bestaande situaties.

Genereer Profielen

De opdracht Genereer Profiel helpt u bij het genereren van lengte- en dwarsprofielen naar een CAD tekening. De wizard is ontworpen als ondersteuning voor het realiseren en controleren van wegen, rivieren en andere soortgelijke situaties. U kunt de gedefinieerde profielen weergeven in BricsCAD door het volgen van een paar eenvoudige stappen.

Genereer Oppervlak en bereken Volume

De opdracht Bereken Volume helpt u bij het berekenen van volumes van digitale terrein modellen (DTM). De wizard is ontworpen als ondersteuning voor het berekenen van volumes voor gronddepots en bouwputten en andere soortgelijke situaties. U kunt de resultaten rapporteren en de DTM weergeven in BricsCAD door het volgen van een paar eenvoudige stappen.

MC Next is beschikbaar bij Mous Software.