Loading...

Innovatief en intuïtief

BricsCAD BIM bevat alle tools die je mag verwachten van werktuigbouwkundige software:

  • BIM Modeling
  • 2D tekentools
  • Bouwbibliotheek
  • Materialenbibliotheek

BricsCAD BIM verwerkt de meest gangbare bestanden (zoals .ifc, .rvt en .skp) en werkt native in .dwg. Voor wie AutoCAD kent is het makkelijk te leren en werkt het met het commando’s die je al kent. O ja, en het is veel voordeliger dan vergelijkbare software!

Probeer BricsCAD
Loading...

Werk verder zoals je gewend bent

Iedereen die overstapt naar BricsCAD is verrast over de gelijkenis met AutoCAD: de interface is bijna hetzelfde, de iconen lijken op die van AutoCAD, de commando’s zijn hetzelfde en zelfs de sneltoetsen zijn hetzelfde. Zo is L een line, C een circle (of close) en met RECT teken je een rechthoek. Je kunt dus tekenen op de manier die je al gewend bent!

Je huidige .dwg-tekeningen kun je blijven gebruiken, BricsCAD is immers 100% compatible met AutoCAD en vice versa. Daarnaast kun je je AutoCAD templates (.dwt) gebruiken en kun je zelfs je instellingen overzetten naar BricsCAD.

Snel van 2D naar 3D.
En andersom.

In BricsCAD kun je heel eenvoudig van 2D naar 3D. Dat betekent dat je je bestaande tekeningen kunt verrijken met 3D informatie. Je hoeft niet te kiezen tussen tekenen in 2D of in 3D, je kunt het namelijk beide. In één workspace zelfs! Hierdoor is de leercurve in BricsCAD erg vlak: je start met wat je al kent, en gaandeweg verleg je je grens. Je kunt altijd terugvallen op je vertrouwde manier van tekenen.

Maximale connectiviteit

Voor wie efficiënt wil samenwerken is connectiviteit essentieel. Het native .dwg formaat van BricsCAD heeft die uitwisselbaarheid natuurlijk al in zich. Maar er is meer: met BricsCAD BIM kun je ook werken met:

  • .rvt/ .rfa (Revit)
  • .skp (SketchUp Pro)
  • .ifc
  • en nog diverse andere formaten
Probeer BricsCAD

De beste workflow voor jouw werk

BricsCAD past zich aan aan jouw behoeften. Naast de uitgebreide standaard features kun je onderdelen parametriseren, routines automatiseren en je workspace inrichten hoe het voor jou prettig werkt.

Lees de ervaring van anderen

BricsCAD wordt onder andere gebruikt door:

Detailleer zoals je gewend bent

BricsCAD werkt (net als AutoCAD) met model en layout (of modelspace/ paperspace). Je kunt je details direct uit je 3D model halen, in één workspace en in één tekening.

Neem contact op voor meer informatie

Probeer BricsCAD BIM

Pas je workspace naar wens aan

Standaard beschikt BricsCAD al over diverse workspaces. Zo kun je bijvoorbeeld binnen je tekening switchen van BIM design naar 2D design. Ook kun je veelgebruikte knoppen of sneltoetsen toevoegen, kiezen tussen een lichte of donkere modus en je eigen default templates instellen.  

Abonnement én kooplicentie, standalone én netwerk

BricsCAD biedt de ruimste keuze in licentiemodellen. Bij elke BricsCAD variant kun je kiezen tussen een kooplicentie of abonnement en tussen standalone en netwerk. Ook is het mogelijk om tussentijds je licentie te upgraden. Zo heb je op elk moment de vrijheid die je vandaag de dag nodig hebt.

Automatiseer repetitieve taken

PROPAGATE is een krachtige tool in BricsCAD BIM waarmee je repetitieve taken makkelijk kunt automatiseren: je ‘leert’ BricsCAD een specifiek detail, en dat wordt vervolgens door de gehele tekening toegepast.

Neem contact op voor meer informatie

Probeer BricsCAD BIM

Nooit meer zonder de Quad!

De Quad is een handig snelkeuze menu in BricsCAD. Het klapt automatisch uit als je met je cursor over een entity gaat en laat de commando’s zien waarvan BricsCAD verwacht dat je die nodig hebt. Wie hier aan gewend is kan al snel niet meer zonder de Quad!

Parametrische bibliotheek

BricsCAD BIM bevat standaard al een bibliotheek met parametrische modellen van bijvoorbeeld ramen en deuren. Daarnaast vind je in de bibliotheek ook veel voorkomende 2D iconen én het is mogelijk om je eigen geparametriseerde modellen te maken.

Combineer bestanden in één tekening

BricsCAD BIM ondersteunt diverse bestandsformaten, zoals die van Revit, SketchUp of .ifc. Hierdoor is het mogelijk om verschillende type bestanden in één tekening te laten samenkomen en verder te bewerken. Zo kun je een SketchUp-model combineren met een Revit-model, of een .ifc model importeren in een .dwg, kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos!

Neem contact op voor meer informatie

Probeer BricsCAD