Project Description

BOL CONSTRUCTIE

‘Overstappen was een eitje’

Frank Hagendoorn

Bol Constructie is van oorsprong een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in staalconstructies voor de infra. Het bedrijf heeft 14 medewerkers waarvan 3 CAD-tekenaars/ werkvoorbereiders.  Recent is het bedrijf overgenomen door branchegenoot (en tevens opdrachtgever) Buchinhoren. Eén van de veranderingen sinds de overname is de nieuwe operationeel directeur Frank Hagendoorn met wie we in gesprek zijn.

Frank licht het verder toe: ‘Met de overname konden we synergievoordelen behalen. We werkten veel voor dezelfde typen opdrachtgevers en Bol Constructie voerde al veel opdrachten in onderaanneming uit voor Buchinhoren. Door de integratie van de 2 bedrijven kunnen we de markt nog beter en efficiënter bewerken.

Synergievoordelen

Ons specialisme blijft onveranderd: we zijn erg goed in infra-opdrachten zoals leuningen, tappen, stempels, hekwerken, maar ook heel veel constructieve onderdelen die je niet eens ziet als een project is afgerond. Zo zijn we nu bezig met steunen voor de Rijnlandtunnel en stempels voor een viaduct over de A44. Verder zijn we NEN1090 executieklasse 3 gecertificeerd en dat betekent dat we onze kwaliteit onder controle hebben.’

‘Toen ik aantrad bij Bol Constructie heb ik een aantal zaken kritisch bekeken, waaronder de tekensoftware. Ik begreep dat we al jaren klant waren bij CADkoop, dus we zijn in gesprek gegaan over de CAD-mogelijkheden binnen ons bedrijf’.

Kooplicenties in plaats van abonnement

Ik wilde graag kooplicenties in plaats van de huidige abonnementen die elk jaar weer terugkomen. En daarnaast moet de CADsoftware natuurlijk onze processen ondersteunen. CADkoop adviseerde ons om over te stappen naar BricsCAD en dat zijn we gaan proberen. We kenden de naam nog niet, maar we zagen al snel dat het heel erg leek op wat we gewend waren en dat de software erg intuïtief is.

We liepen tegen wat instellingen aan, maar dat heeft CADkoop snel en adequaat voor ons opgelost. Alles werkt nu zoals we het graag willen hebben en onze CAD-tekenaars konden zo verder waar ze waren gebleven. Overstappen was een eitje. We hebben gekozen voor kooplicenties BricsCAD Classic. Hierdoor zijn onze kosten vele malen lager terwijl de mogelijkheden zelfs zijn toegenomen.

Probleemloos openen en bewerken

In de meeste gevallen krijgen wij tekeningen van onze opdrachtgevers aangeleverd. Maar die zijn vaak nog niet helemaal geschikt voor de productie. We maken er dan zelf werktekeningen van met de nodige detaillering. De aangeleverde tekeningen die in AutoCAD gemaakt zijn kunnen we probleemloos openen en bewerken in BricsCAD. Onze snijmachine maakt gebruik van .dxf bestanden en die kunnen we na het nesten ook vanuit BricsCAD genereren.

Verhuizen

Binnenkort gaan we met ons moederbedrijf verhuizen naar een nieuwe locatie waarbij ook de CAD-tekenaars meer geïntegreerd zullen gaan worden. Ook hier zal BricsCAD ene belangrijke rol gaan spelen. BricsCAD-tekenaars zijn makkelijker te krijgen dan tekenaars van meer gespecialiseerde pakketten. Als het zover is, dan kloppen we graag weer bij CADkoop aan!’

Gegevens
Bol Constructie
Kievitweg 1
4791 RW Klundert
bolconstructie.com

Bezoek de website